Neohodnoceno

CHIROSO Colombia — Wilton Benitez

Položka byla vyprodána…
Vyprodáno
Kód: 218
420 Kč
Kategorie: A.M.O.C. Nl
Hmotnost: 100 g
Položka byla vyprodána…
aa
Doprava zdarma
nad 1.500,- Kč, přes 10.000 výdejních míst
aaa
Kamenná prodejna v Olomoci
Vyzvednutí u nás v espesso baru, Ztracená 20

Chiroso — pokročilý proces
Wilton Benitez disponuje bohatými znalostmi a odbornými znalostmi jako vysoce specializovaný výrobce kávy, který celý svůj život zasvětil pěstování výjimečných a velmi žádaných odrůd kávy.

Poháněn hlubokou zvědavostí se Wilton ponořil do světa fermentačních technologií a studoval jejich aplikace v různých průmyslových odvětvích, jako je výroba vína, piva a sýrů. Prostřednictvím tohoto průzkumu získal cenné poznatky o složitých procesech za těmito produkty. S tímto nově nalezeným porozuměním začal Wilton pečlivě kontrolovat specifické proměnné ve zpracování kávy, včetně obsahu cukru, úrovní pH a trvání fermentace.

Výjimečnou chuť kávy Wilton's lze přičíst třem klíčovým faktorům: pečlivému fermentačnímu procesu, pečlivě vybraným mikroorganismům použitým v každé fázi a unikátní metodě namáčení zrn ve střídavě horké a studené vodě, která zajišťuje zachování jejich vnitřních vlastností. .

Zdokonalením těchto technik a využitím souhry těchto faktorů Wilton Benitez ovládl umění výroby kávy s výrazným a vynikajícím profilem chuti.

 

CHIROSO
Chiroso je s největší pravděpodobností mutace odrůdy Caturra, která byla historicky vysazena v okolí Urrao v Kolumbii. Chiroso je relativně nová odrůda, která pochází z oblasti Urrao v Antioquia v Kolumbii.

PROCES:
1. Ruční sklizeň.

2. Výběr podle velikosti.

3. Výběr podle hustoty.

4. Sterilizace ozonizovanou vodou.

5. Sterilizace ultrafialovým světlem.

6. Káva se ponoří do vody o teplotě 90 stupňů Celsia, aby zvýraznila sladkost třešní.

7. Anaerobní třešňová fermentace po dobu 62 hodin ve fermentačních bioreaktorech s přepouštěcím ventilem při teplotě 20 stupňů Celsia (přídavek kvasinek saflager S-23).

8. Sušení po dobu 88 hodin při 40 stupních Celsia.

Granja Paraiso 92
Tak se jmenuje jedna z Wiltonových farem, kde pěstuje své Chiroso.

 

Představte si příchutě grapefruitové šťávy, krásnou kyselost, sladkost a hedvábně jemný pocit v ústech. Velmi čisté pro chiroso, které může být někdy docela působivé!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Zpět do obchodu